A homoktövis védi és erősíti az immunrendszert, növeli szervezetünk védekezőképességének hatékonyságát, késlelteti az öregedési folyamatokat. Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő - javítja az általános egészségi állapotot. A homoktövis nagy C-vitamin-tartalma ( tízszer magasabb mint a citromé), miatt ideális megfázások kezelésénél.
Zsíroldó hatású, fokozza az anyagcserét, így segít az optimális testsúly megtartásában. Kedvezően hat a gyomor- és nyombélfekélyre, védi a májat.
Speciális zsírsavösszetétele révén csökkenti a vér koleszterinszintjét, s így lassítja az érelmeszesedési folyamatok kialakulását.
Erősíti a kötőszövetet, ezáltal csökkenti a narancsbőr kialakulását. Hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását. Gátolja a hajhullást és lassítja a ráncok kialakulását. E-vitamin- és esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően jótékony hatással van a száraz, berepedezett bőrre, továbbá véd a káros UV-sugárzástól.
forrás: wikipedia.org
Saját értékesítési tapasztalataink, vevői visszajelzések alapján,javítja az erőnlétet (pl.nem kell délután lepihenni, ill. este tovább tud ébren maradni), elmúlt a fogyasztásával szülés óta fenálló fejfájás, visszatérő fogíny gyulladás......
homoktövis
Limonádéba citromlé helyett, koktélokba, ivójoghurtba, turmixba, lehűtött teába, használható. Bármilyen ételben italban alkotóelem lehet ahol a hőfok nem magas(a C- vitamin tartalom megőrzése érdekében), és előnyösen gazdagítják az ízeket a homoktövis savai.