Natúr Ízek
Kérdése van?
30/894-6493
Natúr Ízek
0Ft

Zöldtea-menta-citromfű szirup

A zöld tea, a borsmenta és a citromfű népi gyógyászati hatása

A zöld teában található koffein, serkenti a zsírégetést, és növeli a fizikai teljesítőképességet, támogatja az agy működést. Polifenoljai védik a szívet, csökkentik a koleszterin és trigliceridszintet. Rendszeres fogyasztása 31 százalékkal mérsékelheti a szív- és érrendszeri betegségek esélyét.
A borsmenta görcsoldó, nyugtató, összehúzó hatással bír. Használják gyomor és epe bántalmaknál, megfázás, emésztési zavarok, fejfájás esetén is.
A citromfű vírusölő, ideg- és szívnyugtató, görcsoldó, serkenti az emésztést, enyhíti az idegességet és szerepe van a depresszió oldásában is. Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadások idején különösen javasolt gyógynövény.

Összetevők

Víz, cukor, zöldtea, menta, citromfű.

Ajánlott felhasználása

Limonádéba cukor helyett, vízzel, vagy szódával higítva fogyasztandó.Jégkockával jegesteaként, forró vízzel, egy dús aromájú, komplex ízű meleg italként élvezhetjük. Süteményekre öntetként, illetve cukor helyett alapanyagként is felhasználható. Túlzott fogyasztása nem ajánlott!

 

Ajánlott recept

Frissítő limonádé elkészítése: Szirup / víz aránya 1:7. citromkarikával ajánljuk.

Copyright (C) 2020. Minden jog fenntartva!
cartmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram